Science Blog

Original article: http://wilson.engr.wisc.edu/rsfc/intro/index.shtml

Въведение в американски Колеж Правила по футбол

Американски футбол е нараснал от английската игра на ръгби. За разлика от футбола, в подножието едва ли някога докосва топката в американския футбол. (Soccer е играта голямата част от света призовава футбол.)

Полето е дълга 100 ярд (и широка сто и шестдесет фута). В средата на терена е 50 ярд линия. Линиите са етикетирани на всеки 10 ярда слизаха в двете посоки от 50 ярда линия. По този начин има две четиредесетярд линии и не 60 ярд линия. Всеки отбор притежава половината от областта (те преминат на другата страна на всеки 15 минути игра). По този начин, двете 40 ярда линии се отличават с кой ги притежава. "Нулевата двор линия" се нарича гол линията. Областите от двете страни на тези 100 ярда, простиращи 10 ярда покрай голови линии, се наричат крайните зони. Отбори опитват да получи топката покрай вратата линия на съперника в края зона, за да вкара тъчдаун. В далечния ръб на всеки край зона са двете греди, които, заедно с лентата на кръст, изглеждат като една голяма H. Те се използват само, когато екип реши да рита в коша, вместо да става за съприкосновение или да риташ срещу допълнително време след като вкара един тъчдаун. За да отбележи гол на полето или допълнителна точка, топката трябва да мине между вертикалните профили и над гредата.

В другата посока, областта е разделена на три части, ляво, център и дясно, като марка на хеш, които са шестдесетфут от всяка страна на линия. Обикновено, за всяка игра, топката започва, когато тя приключи в края на предходната пиесата. Въпреки това, ако топката се озовава извън централната част на терена, той се върна към най-близките хеш марка, така пиеси никога не започват от крайните страни на областта. Площта от двете страни на областта е извън границите.

Kickoffs: В началото на играта има една монета хвърляне, за да видите кой отбор получава топката на първо място. Отборът, който има топката е на престъплението; другия отбор е защитата. Футболен мач се предполага, че един час, но отнема около три часа, за да играят, защото часовникът често се спря по различни причини. �?грата е разделена на петнадесет минути квартали с голямо разделение на 30-та минута, се нарича половината време. В края на първото и третото тримесечие, играчите просто да сменят местата си. Топката се премества в съответната точка от другата страна на терена и играта продължава. Тази смяна на страни изравнява до никакво предимство благодарение на слънце или вятър. Футболистите напусне терена в продължение на 20 минути при половин работен ден. След половин работен ден, играта не продължи, когато тя приключи. Вместо това отборът, който първоначално е загубил хвърляне на монета получава да има топката първо след друга мача.

В началото на всяко полувреме и след всяко съприкосновение или в коша (когато е време да споделите с другия отбор трябва топката), защитата започва с поставяне на топката в чай в тяхната 35 ярда линия и разкарване на топката към другия екип. Това е кикофф. Другият отбор се опитва да улови топката и тя тече назад, доколкото е възможно. Ако играчът улов топката вижда няма надежда за него движение назад, той вдига ръката си с искане за справедливо улов. В справедлив улов, защитата не може да му се справим и той не може да работи с топката. Ако топката е изхвърлен в края зона и никой не хваща го или играчът улов не работите с нея, има тачбэк и първата пиеса започва в 25ярда линия престъплението му. За разлика от един тъчдаун, а touchback не резултат всички въпроси.

Downs: Престъплението има 4 пиеси или downs, за да покриват 10 ярда или повече. А играта приключва, когато играчът с топката е било спряно или отива извън границите или ако топката е хвърлена и пропуснати (който се нарича непълна пас). �?грачът се спира, когато коленете му докосват земята или защото той е бил решен с отбранителен играч или защото той падна. Когато играта свърши официален взривява свирка. Обикновено екипи се опитват да покрият 10 ярда в три пиеси или по-малко. Ако те не го направят в три пиеси, те използват четвърти надолу да риташ топката към другия отбор. Топката не е поставена на земята и ритна, тъй като е в мача. Вместо това топката се щракна обратно към заядливец, който рита топката. Това се punting. За touchback на шута, топката излиза на 20 ярда линия. Отбори не трябва да шута на 4 надолу. Понякога, ако разстоянието до завършване на десет ярда е много кратко или ако отбор е далеч назад в резултата, те избират да отида за нея на 4 надолу - да се опита да завърши на 10 ярд с друга игра. Ако те не успеят да го направят на 4 надолу, топката се обърна по падения, където тя завършва. На 4 надолу, ако те са достатъчно близо до целта пунктове на отбраната, престъплението може също да избере да рита в коша. Ако целта на полето пропуска, топката се обърна към другия отбор, където е бил преди опита за област гол.

Ако даден отбор успее да напредва 10 ярда или повече, те ще получат първо down. Тоест, те получи нов комплект от четири падения, за да направи друг 10 ярда.

Точкуване: Целта на играта е да се отбележат повече точки от съперника си. Тъчдаун е на стойност 6 точки. След един тъчдаун, екипът после се опитва да риташ топката в гредата, за да получите допълнителна очко. Тъй като този удар почти винаги работи, повечето хора мислят за тъчдаун като стойност 7 точки и след това се изважда една точка, ако допълнително точка центриране от пропусната. Екипът, който отбеляза тъчдаун има възможността да се опитва да получи топката в краен участък на съперника отново само за един тичане или разиграване, вместо да рита за допълнителна точка. Ако това две очка преобразуване работи, те ще получат две точки, вместо само един. Това, обаче, е повече от два пъти по-трудно, тъй като рита допълнително точка.

А целта поле е струва си струва 3 точки.

Ако офанзивен играч е спрял в свое собствено крайно зона, партитурите на отбраната на сейфти, който е на стойност 2 точки. Това се случва рядко. След безопасност, престъплението да рита топката към другия отбор с пряк свободен удар, където заядливец рита топката от собствената си двадесетярда линия. Тя се нарича пряк свободен удар, защото кикър не могат да бъдат преодолени.

Диаграма на играчи

�?грачите: Всеки отбор има 11 играчи на терена. Преди една пиеса започва, обидните играчи се срещнат в сбирка да реши кои игра за използване. Пиеси се избират обикновено от треньорския щаб, който радио техния подбор на квортер бэк, които след това казва на останалите играчи. �?грачите на отбранителни може също скупчват, за да изберете собствената си стратегия за следващото пиесата. �?грачите след това идват до линията на спорна топка, която е една въображаема линия, начертана от единия край на терена до другия през върха на футбола най-близо до защитата. Всеки отбор трябва да остане на собствената си страна на линията на спорна топка, докато започва пиесата.

Офанзивата отбор обикновено има една квортер бэк (ръководител на екипа), две допълнителни играчи зад куотърбек често наричани краен защитник и тэйл бэк, петима играчи в една линия в предната част на тримесечие обратно нарекоха обидни линия и три приемници на разстояние до или страна на обидни линия, която се нарича здраво края, разделя края и фланкер. Строгата края е близо до обидни линия; другите са по-далеч. В центъра на играч от петте лайнмен в настъпление линия е в центъра.

Отбранителната отбор обикновено има четири лайнмена отпред, три линейни поддръжници в гърба от тях и четири отбранителни гръб по-назад или настрани, наречени ъглови гърбове и сэйфтис.

Пиесите: офанзивата linemen всички сложи ръка на земята с изключение на центъра, който поставя двете си ръце върху топката. Кварталът обратно стои зад центъра с ръце между краката на центъра. Куотърбекът вика серия от сигнали. Само обидни играчи знаят кой сигнал започва пиесата; защитата трябва да чакаме да видим началото играта, преди те да могат да реагират. След като е дадена тайната сигнал, пиесата започва, когато центърът щракне топката към куотърбек. Престъплението е максимум 25 секунди от края на предишната игра, за да започне следващата игра, освен ако определено време, е бил призован.

В пас играе куотърбек отнема няколко крачки назад, чака някой да се отвори и хвърля топката на това лице. Това пас приемник може да бъде всеки офанзивен играч, различен от нападател. По време на подаване на играта, фронта на отбраната четири бързайте куотърбек надявайки се да било да го накара да хвърли топката по-рано или може би дори го уволни от него справяне преди да хвърля топката. Офанзивата лайнмен се опитват да се предотврати това, като блокира защитата лайнмен. Въпреки това, обидно нападател не е позволено да използвате ръцете си, докато блокира. Междувременно отбранителни гърбовете покриват приемниците (опитаме да спрем приемниците от улова на топката) или чрез тичане с тях в покритие мъж-към-мъж или чрез покриване всякакви приемници в тяхната част от областта в обхвата зона. Понякога отбранителни екипа проблясъци чрез изпращане на един или повече дефанзивни гръб след тримесечие обратно. Това може да бъде опасно, защото може да оставите приемника отворен - но това няма да има значение, ако те могат да уволни куотърбек.

Ако пропускът не е хванат, преди да докосне земята, тя е непълна пас и топката се връща към първоначалната линия на спорна топка. Ако подаване се сваляше (хванат) от защитата играч, той е прихващане и топката се обърна към другия отбор.

В бързам играе куотърбек ръцете на топката на разстояние до тайлбэк или, понякога, краен защитник и че човек работи с топката. Офанзивата лайнмен се опитват да отворят дупки в защитата на Ръшър да тече през чрез блокиране Защитата linemen. Ако Ръшър изпусне топката от загуба на топката преди пиесата свърши, има един луд катеря, докато всички се опитват да се хване за топката. Ако защитата играч възстановява несполучлив опит, топката се обърна към другия отбор.

Наказания: Хората в оголената Тениските са длъжностни лица. Те трябва да изпълняват различни задачи, като например повишаване на ръцете си, за да сигнализира за съприкосновение или в коша, да реши дали пас беше хванат в границите на или извън игралното поле, поставяне на топката в линията на спорна топка за следващата игра, измерване, за да се види дали 10 ярд са обхванати, и оценка на наказания за нарушения на правилата. За повикване на наказание, длъжностно лице взема парче жълт плат, наречен маркер наказание или флаг, от джоба си и го хвърля на земята. �?ма след това флаг по пиесата.

Незаконна процедура: офанзива linemen преместени преди пиесата започна или приемник, който е бил в движение, преди пиесата започна не помръдна успоредни на линията на спорна топка. �?ли куотърбек беше покрай линията на спорна топка, когато той хвърли пас. 5 ярда наказание.

Недопустими слушалката-област: офанзивен нападател бе твърде далеч напредна покрай линията на спорна топка, когато куотърбек хвърли пас. 5 ярда наказание.

Забавяне на играта: The обидно отбор взе повече от 25 секунди, за да започне играта. 5 ярда наказание.

Заземяване на Бала: Кварталът обратно хвърли топката във вратата, вместо към евентуален приемник, защото той е на път да бъде уволнен. 5 ярда и загуба на Даун.

Офф-страни: Отбранителна играчите прекоси линията на спорна топка и или направи контакт с офанзивен играч или не са успели да се върна преди пиесата започна. 5 ярда наказание.

Провеждане: офанзивен нападател използва ръцете си, докато блокира. 10 ярда наказание.

Клипинг, Незаконен Блок, Чоп Блок: Блокиране на играчите от гърба. Това може да навреди на играча, защото той не знае хитът е смешен. 10 ярд.

Премини на смущения: Да грабнеш или справяне с пас приемника, докато картата е във въздуха. Защитникът трябва да изчака, докато пристигне на топката. Въпреки това, и успя да опитате улова самия топката, така че той може да се сблъскат с приемника, както и двамата се опитват да направят улова. Ако има смущения, наказанието е 15 ярда (или до точката на намеса, ако това е по-малко) и първи надолу се отпуска, дори ако не е било извършено на десет ярда.

Ненужно неравностите, слаб минувачът, слаб кикър: Справянето с някого, след като той вече не разполага с топката или след пиесата свърши. Петнадесетярда.

Маска: Да грабнеш предната част на шлема на играча по време на справяне. Петнадесетярда ако явно; 5 ярда, ако случайно.

Неспортивне като поведение: 15 ярда.

След дузпа се нарича, другия отбор може да приеме или да откаже наказание. Когато дузпа се оценява, топката се върна към първоначалната линия на спорна топка и наказанието е отведена от там. След това надолу се повтаря, освен ако санкцията включва загуба на установяване. Това означава, че играе с наказание не се счита за един от четирите позволено да получите 10 ярда. По този начин, ако отборът с наказание направил зле на пиесата, другия отбор може да искате да се обърнат за определяне на наказанието и го приемам пиесата, както е било.

Ако и двата отбора получават дузпа на една и съща игра, играта се повтаря от оригиналната линия на спорна топка.

Най-голямото наказание е половината от разстоянието до гол линията, дори ако по-голяма санкция в противен случай ще бъдат оценени.

Часовникът: последните две минути на половина може да отнеме много време, за да играят. По време на играта, хронометърът се спира, когато има непълен пас или играчът с топката минава извън границите. �? часовникът е временно спряна, когато има един първи надолу, така длъжностните лица могат да се движат вериги в страната на областта, които се използват за измерване на 10 ярд. �? всеки отбор има 3 времеви-аута те могат да се обадят на половин да спре играта за няколко минути. През последните 2 минути престъплението използва непълни пасове и тичане извън границите само за да спре часовника. За разлика от професионалния футбол, няма "предупреждение два минута."

Вижте също Въпроси & Отговори и Отговори Кърт Джонсън за Треньори за допълнителна информация.